Wat is Beterlerenrijden.nl

Beterlerenrijden.nl is een initiatief van Peter Harleman, docent specialistische rijopleidingen bij de overheid. Verantwoordelijk voor het opleiden van medewerkers in de bijzondere rijvaardigheidstechnieken met motor en auto. Essentiële opleidingen die veel vragen van student en docent, omdat een optimale rijtechniek en absolute veiligheid van cruciaal belang zijn in hun dagelijkse werk.

Maar niet alleen van groot belang voor dit soort professionals. Ook particulieren en mensen die om professionele redenen veel op de weg zitten, hebben baat bij een geavanceerde aanvulling op de rijvaardigheid.

Wij leiden u op tot een nog betere chauffeur dan u nu al bent. Daardoor gaat u veiliger rijden, zuiniger en met meer plezier.   

Om een hoge kwaliteit van onze opleidingen te kunnen garanderen, maken wij gebruik van de modernste technieken op gebied van communicatiemiddelen en video.

Voor wie

De particuliere automobilist, die veiliger en efficiënter door het dagelijkse verkeer wil en met minder brandstof meer kilometers wil maken, kan bij beterlerenrijden.nl dit doel bereiken. Vond u autorijden altijd al leuk en wilt u uw vaardigheden opwaarderen naar een professioneel niveau, dan kunt u bij ons uw hart ophalen.

De particuliere motorrijder die nog meer wil genieten. Met meer souplesse en veiliger uw motor besturen. Een goede voertuigbediening, professionele rijtechnieken en kennis van het krachtenspel in de motorfiets maken dat motorrijden veiliger wordt. Het plezier in deze prachtige wijze van vervoer zal op een nog hoger plan komen.  Kortom, u gaat maximaal genieten en doet een investering die zichzelf dubbel en dwars terugverdient.

Bedrijven die goed werkgeverschap en zorg voor medewerkers koppelen aan een professionele, aanvullende rijopleiding. De medewerker zal veiliger kunnen werken, brandstof besparen en schade voorkomen. Goed voor het bedrijf, goed voor uw medewerkers.

Waarom

Beter autorijden

Waarom zou ik een extra rijopleiding gaan volgen, ik rij toch goed?

Wat u denkt dat goed is, kan altijd beter. De huidige verkeersintensiteit vereist veel aandacht en vakmanschap van de weggebruiker. Kennis en kunde die vaak verder reiken dan de vaardigheden, die nodig zijn voor het behalen van een rijbewijs.

Het meeste autogebruik is ' werkverkeer'. Door drukke steden, overvolle autosnelwegen en soms verraderlijke provinciale wegen. Als autorijden uw hobby is, wordt het nog leuker als u meer uit uw voertuig kunt halen door uitbreiding van kennis en kunde.

Competenties zoals het goed kunnen lezen en interpreteren van de ‘taal van de weg’ en het hanteren van een juiste risicoperceptie, zijn voorwaarden om vlot, veilig en brandstof- efficiënt door het verkeer uw weg te vinden. Bestuurder en voertuig worden minder belast waardoor het brandstofverbruik verlaagt, vermoeidheid minder snel toeslaat en de concentratie toeneemt. En daardoor ook minder kans op schade.

Beter motorrijden

De meeste motorrijders zijn ' vrije tijd rijders'. Bestemmingskeuze en de mogelijkheden om drukte te ontwijken zijn ruimer, maar niet altijd vermijdbaar. Ook de motorrijder zal de nodige kennis en vaardigheden moeten hebben om veilig op een bestemming aan te komen. Een bocht op de juiste wijze ‘lezen’  en weten hoe te handelen om er met een euforisch gevoel uit te komen, zonder de veiligheid in gevaar te brengen.  Verkeerssituaties op een juiste wijze interpreteren en daar goed op anticiperen, zodat onnodige tempowisselingen of conflictsituaties vermeden worden. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele competenties die van een motortour een veilige belevenis maken. Een goede voertuigbediening maakt van elke rit een vloeiend geheel. Hierbij spelen schakel-, rem- en stuurtechnieken een cruciale rol.

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak

Contact